Karkówka po królewsku

5/5 5 6 5 1
5/5 5 6 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
  2. Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiowa. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek (plaster obok plastra). Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, delikatnie obsypać wszystko przyprawą kebab/gyros. Całość obsypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu i obsypać wszystko mieszanką bazylii i oregano.
  3. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?