1

2

Przepisy

Karkówka po królewsku

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce. Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiowa. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek (plaster obok plastra). Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, delikatnie obsypać wszystko przyprawą kebab/gyros. Całość obsypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu i obsypać wszystko mieszanką bazylii i oregano. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: