Zupa rybna z pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i umyj, a następnie pokrój w słupki.
  2. Filety z mintaja pokrój w kostkę.
  3. Zagotuj 1 l wody, dodaj warzywa i ZIARENKA SMAKU. Gotuj jeszcze przez 5 minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę filety.
  4. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do wywaru.
  5. Gotuj razem 15 minut.
  6. Dodaj koncentrat pomidorowy, Przyprawę w płynie, paprykę ostrą i pieprz do smaku.
  7. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Gotowane ryby doskonale komponują się ze smakiem pomidorów - na przykład w zupie rybnej z pomidorami. Warzywny wywar doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY i podsmażaną cebulą, wrzucamy rybę, a gdy wszystko się ugotuje - doprawiamy koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek WINIARY, ostrą papryką i pieprzem. W sezonie - zamiast koncentatu - możemy podsmażyć razem z cebulą świeże pomidory bez skórki i dodać je do zupy, gdy ryba będzie już miękka. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?