1

2

Przepisy

Zupa rybna z pomidorami

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

87 calories kalorie: 87 kcal / porcja

Gotowane ryby doskonale komponują się ze smakiem pomidorów - na przykład w zupie rybnej z pomidorami. Warzywny wywar doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY i podsmażaną cebulą, wrzucamy rybę, a gdy wszystko się ugotuje - doprawiamy koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek WINIARY, ostrą papryką i pieprzem. W sezonie - zamiast koncentatu - możemy podsmażyć razem z cebulą świeże pomidory bez skórki i dodać je do zupy, gdy ryba będzie już miękka. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i umyj, a następnie pokrój w słupki.
  2. Zagotuj 1 l wody, dodaj warzywa i ZIARENKA SMAKU.
  3. Filety z mintaja pokrój w kostkę.
  4. Gotuj 5 minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę filety.
  5. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do wywaru.
  6. Gotuj razem 15 minut.
  7. Dodaj koncentrat pomidorowy, Przyprawę w płynie, paprykę ostrą i pieprz do smaku.
  8. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: