Róże do tortu i inne ozdoby

5/5 5 78 5 1

przygotowanie: 15 min

oczekiwanie: 15 min

składniki:

Przygotowanie:

  1. Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.
  2. Barwniki dodajemy w dowolnym etapie. Zamiast barwników użyłam galaretki w proszku. Po prostu dosypałam jej tyle by kolor masy był odpowiedni. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
  3. Oderwać kawałek masy, zrobić z niej wałek, następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży. Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.