1

2

Przepisy

Róże do tortu i inne ozdoby

5/5 5 75 5 1

Przygotowanie:

Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.Barwniki dodajemy na dowolnym etapie.Ja dodałam na końcu.Zamiast barwników uzyłam galaretki w proszku.Poprostu dosypalam jej tyle by kolor masy był odpowiedni.Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób

Żeby zrobić różę, należy oderwać kawałek masy ,zrobić z niej wałek ,następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży.Z takiego paseczka łatwo się robi róże.Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: