Róże do tortu i inne ozdoby

5/5 5 79 5 1
5/5 5 79 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.
  2. Barwniki dodajemy w dowolnym etapie. Zamiast barwników użyłam galaretki w proszku. Po prostu dosypałam jej tyle by kolor masy był odpowiedni. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
  3. Oderwać kawałek masy, zrobić z niej wałek, następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży. Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.

Opis przepisu:

O apetyczności potrawy decyduje wiele czynników. Wśród nich ogromne znaczenie mają wszelkie ozdoby widoczne na wypiekach. Zwłaszcza jadalne dodatki cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony zainteresowanych. Ozdoby możesz stworzyć w rożnych wzorach i kolorach, dzięki czemu będą pasować do każdego rodzaju ciasta i kremu. Zobacz, jak w łatwy sposób wykonać róże do tortu, które zrobią furorę na urodzinowej imprezie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?