1

2

Przepisy

Pieczarki nadziewane

5/5 5 29 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

426 calories kalorie: 426 kcal / porcja

Zapiekane pieczarki, nadziewane smakowitym farszem z podsmażanej cebuli i pieczarkowych trzonków, z żółtym serem, kiszonym ogórkiem i natką to dekoracyjna, gorąca przekąska, bardzo łatwa do przygotowania. Farsz doprawiamy przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, nadziewamy kapelusze i zapiekamy kwadrans pod plasterkami żółtego sera. Podajemy z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyj, trzonki odetnij i drobno posiekaj.
  2. Z plasterków sera wytnij krążki, pozostały drobno pokrój
  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  4. Ogórka także drobno posiekaj.
  5. Cebulę podsmaż z posiekanymi pieczarkami.
  6. Dodaj ser, jajko, ogórek i natkę pietruszki, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Wymieszaj.
  7. Kapelusze pieczarek wypełnij farszem, przykryj krążkami sera.
  8. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut.
  9. Podawaj z chlebem udekorowane listkiem natki pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: