Pieczarki nadziewane

Oceń ten przepis!

4/5 4 48 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 48 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Duże pieczarki umyj, trzonki odetnij i drobno posiekaj.
  2. Z plasterków sera wytnij krążki, pozostały drobno pokrój
  3. Cebulę i ogórka drobno posiekaj. Cebulę podsmaż z pieczarkami.
  4. Dodaj ser, jajko, ogórek i natkę pietruszki, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Wymieszaj.
  5. Kapelusze pieczarek wypełnij farszem, przykryj krążkami sera. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut.
  6. Podawaj z chlebem udekorowane listkiem natki pietruszki.

Opis przepisu:

Zapiekane pieczarki, nadziewane smakowitym farszem z podsmażanej cebuli i pieczarkowych trzonków, z żółtym serem, kiszonym ogórkiem i natką to dekoracyjna, gorąca przekąska, bardzo łatwa do przygotowania. Farsz doprawiamy przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, nadziewamy kapelusze i zapiekamy kwadrans pod plasterkami żółtego sera. Podajemy z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?