Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • 	:)
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj naleśniki.
  2. Kapustę pokroić i kilka razy przepłukać (jeśli jest bardzo kwaśna)
  3. Wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości. Odcisnąć dość dobrze wodę.
  4. Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić.
  5. Cebulę pokroić w kostkę lub piórka wrzucić na patelnię z olejem i podsmażyć. Po chwili dodać pieczarki. Kiedy uznamy, że są już usmażone dodać kapustę i doprawić przyprawami. Chwilkę podsmażyć.
  6. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać w rulony.
  7. Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano.
  8. Kapusty i pieczarek można dodać więcej lub mniej niż podałam (zależy co kto lubi :))
  9. Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 stycznia 2014
    pink086

    Ja zawsze robie na święta z grzybami suszonymi i dodaje dużo świżej natki pietruszki.

    +3
  • 4 grudnia 2013
    mikolaj123

    Gdy żona i dzieci spróbowały tych krokietów, w domu zapanowała radosna atmosfera. Jak na święta. Mimo, że to był wrzesień.

    +2
  • 3 grudnia 2013
    radish

    Krokiety z kapusta i pieczarkami to podstawa do świątecznego barszczu czerwonego. Dzięki za przepis na krokiety - zrobiłam je już teraz i wyszły pyszne. Dodałam jednak więcej pieczarek, kapustę dosyć mocno przepłukałam, aby nie była za kwaśna, a cebulę zwykła zamieniłam na czerwoną. Pycha :) Krokiety świąteczne możecie też jeść na zimno - my jemy je z dodatkiem ketchupu.

    +1
  • 19 grudnia 2009
    ella77

    Te krokiety są rewelacyjne! Robię je od lat a na święta obowiązkowo! Są przepyszne!

    +4
  • 29 kwietnia 2009
    yaishii

    ależ mi się zachciało krokietów z kapustą i grzybami, a do BN tak daleko ;)

    +1
  • 16 kwietnia 2008
    filipiak

    ja też je robie wszyscy uwielbiają robie także krokiety z piczarkami i z serem to dla tych którzy nie lubią kapusty

    +2
  • 20 grudnia 2007
    maniafajn

    Ekstra sa ,ja czesto robie wlasnie naleniki w ten sposob tylko nie robie panierki. Na wierzch kazdego nalesnika klade plasterek zoltego sera i je zapiekam sa rewelacyje , a podaje je z keczupem naprawde warto je wyprobowac.POLECAM.

    -1
  • 14 grudnia 2007
    agrazyna

    Naprawdę dobre! Kto tego nie jadł niech spróbuje.

    +2
  • 10 grudnia 2007
    BEEA123

    U mnie nie przepadaja za kwaszona kapusta wiec daje kapuste nie ukwaszona.Wszyscy bardzo lubia te krokiety . Zawsze robie je w wigilie do barszczu(oprocz uszek>Polecam tym ktorzy nie jedli.

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji