1

2

Przepisy

Krokiety z kapustą i pieczarkami

4/5

przygotowanie: ok 1h minut

Przygotowanie:

Przygotuj naleśniki.
Kapustę pokroić i kilka razy przepłukać (jeśli jest bardzo kwaśna)
Wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości. Odcisnąć dość dobrze wodę.
Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę lub piórka wrzucić na patelnię z olejem i podsmażyć. Po chwili dodać pieczarki. Kiedy uznamy, że są już usmażone dodać kapustę i doprawić przyprawami. Chwilkę podsmażyć.
Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać w rulony.
Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Kapusty i pieczarek można dodać więcej lub mniej niż podałam (zależy co kto lubi :))

Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Oskarek121
    Mam 8 lat sam gotowałem te naleśniki są pyszne.
  • pink086
    Ja zawsze robie na święta z grzybami suszonymi i dodaje dużo świżej natki pietruszki.
  • mikolaj123
    Gdy żona i dzieci spróbowały tych krokietów, w domu zapanowała radosna atmosfera. Jak na święta. Mimo, że to był wrzesień.
  • radish
    Krokiety z kapusta i pieczarkami to podstawa do świątecznego barszczu czerwonego. Dzięki za przepis na krokiety - zrobiłam je już teraz i wyszły pyszne. Dodałam jednak więcej pieczarek, kapustę dosyć mocno przepłukałam, aby nie była za kwaśna, a cebulę zwykła zamieniłam na czerwoną. Pycha :) Krokiety świąteczne możecie też jeść na zimno - my jemy je z dodatkiem ketchupu.
  • ella77
    Te krokiety są rewelacyjne! Robię je od lat a na święta obowiązkowo! Są przepyszne!
  • yaishii
    ależ mi się zachciało krokietów z kapustą i grzybami, a do BN tak daleko ;)
  • filipiak
    ja też je robie wszyscy uwielbiają robie także krokiety z piczarkami i z serem to dla tych którzy nie lubią kapusty
  • maniafajn
    Ekstra sa ,ja czesto robie wlasnie naleniki w ten sposob tylko nie robie panierki. Na wierzch kazdego nalesnika klade plasterek zoltego sera i je zapiekam sa rewelacyje , a podaje je z keczupem naprawde warto je wyprobowac.POLECAM.
  • agrazyna
    Naprawdę dobre! Kto tego nie jadł niech spróbuje.
  • BEEA123
    U mnie nie przepadaja za kwaszona kapusta wiec daje kapuste nie ukwaszona.Wszyscy bardzo lubia te krokiety . Zawsze robie je w wigilie do barszczu(oprocz uszek>Polecam tym ktorzy nie jedli.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: