Kapusta pekińska na słodko

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj.
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.

Opis przepisu:

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z  ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?