Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kapusta pekińska na słodko

  • Kapusta pekińska na słodko
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 106 kcal / 1 porcję

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę umyj i poszatkuj.
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.
Kalorie: 106 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Lekki WINIARY (3 łyżki czubate)
  • kapusta pekińska (1 sztuka)
  • ananas (3 plastry)
  • jogurt naturalny (2 łyżki czubate)
  • dżem pomarańczowy (1 łyżka czubata)
  • musztarda chrzanowa (1 łyżeczka)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kapusta pekińska na słodko
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kapusta pekińska na słodko

Wydrukuj przepis

Kapusta pekińska na słodko

Zgłoś przepis do moderacji