1

2

Przepisy

Kapusta pekińska na słodko

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 106 kcal / porcja

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z  ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj.
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: