Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kapusta pekińska na słodko

  • Kapusta pekińska na słodko
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 106 kcal / 1 porcję

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę umyj i poszatkuj.
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 636 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kapusta pekińska na słodko

Wydrukuj przepis

Kapusta pekińska na słodko

Zgłoś przepis do moderacji