Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kapusta pekińska na słodko

  • Kapusta pekińska na słodko
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 106 kcal / 1 porcję

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę umyj i poszatkuj.
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 636 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kapusta pekińska na słodko
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kapusta pekińska na słodko

Wydrukuj przepis

Kapusta pekińska na słodko

Zgłoś przepis do moderacji