1

2

Przepisy

Sałatka z bazylią

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

265 calories kalorie: 265 kcal / porcja

Sałata, ogórek, pomidory i mozzarella w sałatkowej kompozycji z Majonezem Light oraz świeżą bazylią. To doskonały pomysł na śniadanie, ale także jako dodatek do obiadu lub kolacji. A jako przystawka idealnie sprawdzi się z bagietką lub opieczonym chlebem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę oczyść, podziel na cząstki.
  2. Pomidory, ogórek i ser pokrój w plastry.
  3. Dodaj listki bazylii.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.
  6. Podawaj jako przystawkę z dodatkiem bagietki, w szklankach lub na talerzykach w liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: