Kapusta włoska z ziemniakami

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju.
  2. Dodaj mięso mielone. Smaż przez 5 minut.
  3. Kostki rosołowe rozprowadź w 500 ml wrzącej wody.
  4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  5. Kapustę oczyść i pokrój.
  6. Ziemniaki i kapustę dodaj do mięsa.
  7. Dodaj rosół, dopraw gałką i duś około 30 minut. Następnie dodaj ser.
  8. Tuż przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Kapusta włoska z ziemniakami, duszona w Rosole wołowym z mielonym mięsem, cebulą i tartym emmentalerem to świetny pomysł na pożywny, rozgrzewający obiad z jednego garnka. Danie można podać w wygodnych miseczkach, posypane natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?