1

2

Przepisy

Kapusta włoska z ziemniakami

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

542 calories kalorie: 542 kcal / porcja

Kapusta włoska z ziemniakami, duszona w Rosole wołowym z mielonym mięsem, cebulą i tartym emmentalerem to świetny pomysł na pożywny, rozgrzewający obiad z jednego garnka. Danie można podać w wygodnych miseczkach, posypane natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju.
  2. Dodaj mięso mielone. Smaż przez 5 minut.
  3. Kostki rosołowe rozprowadź w 500 ml wrzącej wody.
  4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  5. Kapustę oczyść i pokrój.
  6. Ziemniaki i kapustę dodaj do mięsa.
  7. Dodaj rosół.
  8. Dopraw gałką.
  9. Duś około 30 minut.
  10. Dodaj ser.
  11. Tuż przed podaniem posyp natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: