Przepis na domowe paluszki rybne z piekarnika

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.
  2. Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
  3. W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
  4. Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
  5. Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
  6. Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?