Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i pieczarkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 8

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W dużym garnku zagotuj wodę i zblanszuj w niej liście kapusty po ok 2-3min.
  2. Osobno ugotuj kaszę jaglaną w 3 szklankach wody.
  3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie aż cebula będzie miękka. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj je do cebuli. Całość smaż ok 7 min aż pieczarki stracą na objętości i lekko się zarumienią. Po tym czasie patelnie zestaw ze źródła ciepła i dodaj ugotowaną kaszę.
  4. Dodaj jedną łyżkę bulionu ze słoika oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  5. Na każdy liść kapusty układaj 2 łyżki farszu i dokładnie zawijaj. Pozostałe liście ułóż w szerokim garnku. Na liściach układaj gołąbki tak aby przylegały do siebie dosyć ściśle. Do garnka wlej 0,5 litra wody.
  6. Dodaj jedną łyżkę bulionu ze słoika oraz koncentrat pomidorowy. Wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Przykryj i powoli zagotuj na małej mocy kuchenki. Gołąbki duś ok 20-30 min i  podawaj polane sosem.

Opis przepisu:

Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną – prawda, że ten przepis brzmi obiecująco? Ta wersja jest niecodzienna, ale zapewniamy, że smakuje przepysznie! Kasza jaglana wspaniale komponuje się z warzywami ugotowanymi na Bulionie warzywnym WINIARY, sos pomidorowy idealnie pasuje do całości.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?