Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy. Mrożone maliny blendujemy. Nakładamy warstwowo, dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę Smacznego!

Opis przepisu:

Pyszny deser na długie jesienne wieczory. Masę dyniowo pomarańczową świetnie dopełnia mus z mrożonych malim i łagodzi bita śmietana z serkiem mascarpone. polecam :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?