Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Dyniowo-pomarańczowy deser

Dyniowo-pomarańczowy deser

(0)
1 godz 41 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
250  ml
Mleko
1.5  szklanek
Puree z dyni
3  łyżek
Cukier
2  łyżeczek
Skórka z pomarańczy
2  łyżeczek
Sok z pomarańczy
200  g
Śmietanka 30%
30  g
Czekolada mleczna
2 
Pomarańcze
trochę
WINIARY Bita śmietana
trochę
Czekoladowe wiórki
trochę
Ciastka Delicje
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.24 g
Węglowodany
31.62 g
Tłuszcze
7.82 g
Wartość energetyczna
207.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny warstwowy deser, któremu nikt się nie oprze. Połączenie dyni z pomarańczą było strzałem w dziesiątkę... Cieszy nie tylko oko, ale również podniebienie.

Przygotowanie

101 min
  • Krok 1

    8 min
    Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
  • Krok 2

    5 min
    Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
  • Krok 3

    5 min
    Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
  • Krok 4

    15 min
    Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
  • Krok 5

    60 min
    Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
  • Krok 6

    5 min
    Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
  • Krok 7

    3 min
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.
Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 1 z 7

Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 2 z 7

Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 3 z 7

Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 4 z 7

Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 5 z 7

Schłodzić minimum godzinę w lodówce.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 6 z 7

Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 7 z 7

Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretka z borówkami

    Galaretka z borówkami

    2 godz 28 min Łatwy
  • Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

    Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

    4 godz 35 min Łatwy
  • Deser z galaretek i serka waniliowego

    Deser z galaretek i serka waniliowego

    8 godz 20 min Łatwy
  • Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

    Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu