Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Dyniowo-pomarańczowy deser
Dodaj do CookBook

Dyniowo-pomarańczowy deser

(0)
1 godz 41 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
250  ml
Mleko
1.5  szklanek
Puree z dyni
3  łyżek
Cukier
2  łyżeczek
Skórka z pomarańczy
2  łyżeczek
Sok z pomarańczy
200  g
Śmietanka 30%
30  g
Czekolada mleczna
2 
Pomarańcze
trochę
WINIARY Bita śmietana
trochę
Czekoladowe wiórki
trochę
Ciastka Delicje
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.6 g
Wartość energetyczna
207.5 kcal
Tłuszcze
7.8 g
Białko
5.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny warstwowy deser, któremu nikt się nie oprze. Połączenie dyni z pomarańczą było strzałem w dziesiątkę... Cieszy nie tylko oko, ale również podniebienie.

Przygotowanie

101 min
  • Krok 1

    8 min
    Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
  • Krok 2

    5 min
    Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
  • Krok 3

    5 min
    Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
  • Krok 4

    15 min
    Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
  • Krok 5

    60 min
    Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
  • Krok 6

    5 min
    Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
  • Krok 7

    3 min
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.
Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 1 z 7

Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 2 z 7

Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 3 z 7

Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 4 z 7

Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 5 z 7

Schłodzić minimum godzinę w lodówce.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 6 z 7

Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 7 z 7

Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

    Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

    2 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu