Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny warstwowy deser, któremu nikt się nie oprze. Połączenie dyni z pomarańczą było strzałem w dziesiątkę... Cieszy nie tylko oko, ale również podniebienie.
Przygotowanie
101 min
Krok 1
8 min
Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
Krok 2
5 min
Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
Krok 3
5 min
Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Krok 4
15 min
Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
Krok 5
60 min
Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Krok 6
5 min
Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
Krok 7
3 min
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.
Krok 1
z
7
Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
Krok 2
z
7
Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
Krok 3
z
7
Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Krok 4
z
7
Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
Krok 5
z
7
Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Krok 6
z
7
Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
Krok 7
z
7
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0