Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dyniowo-pomarańczowy deser

0
101 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1 paczka
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
250 ml
Mleko
1.5 szklanek
Puree z dyni
3 łyżek
Cukier
2 łyżeczek
Skórka z pomarańczy
2 łyżeczek
Sok z pomarańczy
200 g
Śmietana 30%
30 g
Czekolada mleczna
2 
Pomarańcze
1 trochę
Czekoladowe wiórki
1 trochę
Ciastka Delicje

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
15.25 g
Białko
5.28 g
Węglowodany
31.48 g
Wartość energetyczna
271.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

101 min
Krok 1
8 min
Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
Krok 2
5 min
Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
Krok 3
5 min
Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Krok 4
15 min
Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.
Krok 5
60 min
Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Krok 6
5 min
Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.
Krok 7
3 min
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.
Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 1 z 7

Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 2 z 7

Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowy proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 3 z 7

Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 4 z 7

Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjować i rozlać do pucharów.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 5 z 7

Schłodzić minimum godzinę w lodówce.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 6 z 7

Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo-pomarańczowy.

Dyniowo-pomarańczowy deser

Krok 7 z 7

Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.

Pyszny warstwowy deser, któremu nikt się nie oprze. Połączenie dyni z pomarańczą było strzałem w dziesiątkę... Cieszy nie tylko oko, ale również podniebienie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika