Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym
120min
Łatwy
0.5 kg
Mąka pszenna
1 Płaska łyżka
Cukier
0.5 kostka
Drożdże
2
Jajko
1
Żółtko
100 g
Masło
1 szklanka
Mleko
1 opakowanie
20 g
Owoce kandyzowane
1 szklanka
Puree z dyni
100 g
Serek mascarpone
4 łyżek
Sok pomarańczowy
1 łyżka
Cukier puder
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Lukry, wanilia, kremowe, gotowe do spożycia
1 trochę
Skórka z pomarańczy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.39 g
Węglowodany
47.82 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartość energetyczna
353.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
120 min
Krok 1
105 min
Mąkę przesiewamy , dodajemy cukier, jajka, masło.Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.Ciasto zagniatamy i odstawiamy .Następnie rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą foremki gwiazdki.Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 2
15 min
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i sokiem dodajemy puree z dyni .Masą napełniamy lekko przestudzone pączki.Polewamy lukrem i posypujemy posypkami.
Pączki z dodatkiem skórki pomarańczowej zaskakują smakiem .Do tego pyszny krem dyniowo pomarańczowy na bazie mascarpone.
Komentarze 0