Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

0
2 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest MartaP

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  kg
Mąka pszenna
1  Płaska łyżka
Cukier
0.5  kostka
Drożdże
2 
Jajko
1 
Żółtko
100  g
Masło
1  szklanka
Mleko
1  opakowanie
20  g
Owoce kandyzowane
1  szklanka
Puree z dyni
100  g
Serek mascarpone
4  łyżek
Sok pomarańczowy
1  łyżka
Cukier puder
1  łyżeczka
Cukier
trochę
Lukry, wanilia, kremowe, gotowe do spożycia
trochę
Skórka z pomarańczy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.39 g
Węglowodany
47.82 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartość energetyczna
353.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
105 min
Mąkę przesiewamy , dodajemy cukier, jajka, masło.Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.Ciasto zagniatamy i odstawiamy .Następnie rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą foremki gwiazdki.Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 2
15 min
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i sokiem dodajemy puree z dyni .Masą napełniamy lekko przestudzone pączki.Polewamy lukrem i posypujemy posypkami.
Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

Krok 1 z 2

Mąkę przesiewamy , dodajemy cukier, jajka, masło.Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.Ciasto zagniatamy i odstawiamy .Następnie rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą foremki gwiazdki.Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

Krok 2 z 2

Serek mascarpone ucieramy z cukrem i sokiem dodajemy puree z dyni .Masą napełniamy lekko przestudzone pączki.Polewamy lukrem i posypujemy posypkami.

Pączki z dodatkiem skórki pomarańczowej zaskakują smakiem .Do tego pyszny krem dyniowo pomarańczowy na bazie mascarpone.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika