Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pączki z dodatkiem skórki pomarańczowej zaskakują smakiem .Do tego pyszny krem dyniowo pomarańczowy na bazie mascarpone.
Przygotowanie
125 min
Krok 1
105 min
Mąkę przesiewamy , dodajemy cukier, jajka, masło.Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.Ciasto zagniatamy i odstawiamy .Następnie rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą foremki gwiazdki.Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 2
15 min
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i sokiem dodajemy puree z dyni. Masą napełniamy lekko przestudzone pączki.
Krok 3
5 min
Polewamy lukrem i posypujemy posypkami.
Krok 1
z
3
Mąkę przesiewamy , dodajemy cukier, jajka, masło.Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.Ciasto zagniatamy i odstawiamy .Następnie rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą foremki gwiazdki.Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 2
z
3
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i sokiem dodajemy puree z dyni. Masą napełniamy lekko przestudzone pączki.
Krok 3
z
3
Polewamy lukrem i posypujemy posypkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0