Pierś z kurczaka z warzywami, serem camembert i ziarnami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 1

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Mięso oczyścić, opłukać ,osuszyć. Naciąć dość głęboko w 5 miejscach.
  2. Jogurt połączyć z ZIOŁOWYM SOSEM WINIARY i ziarnami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.Do przygotowanej marynaty włożyć mięso.Dobrze natrzeć,również miejsca nacięć.
  3. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę .Następnie w każdą kieszonkę włożyć po jednym pasku papryki żółtej i czerwonej,po kawalku sera,po pół plasterka cebuli oraz cukinii .
  4. .Tak przygotowane mięso delikatnie przenieść do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia.Posypać sezamem i słonecznikiem Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w temp.250 st.C przez około 35 minut.Następnie zdjąć pokrywę, polać kilka razy wytworzonym sosem,zmniejszyć temp.do 180st.C i piec jeszcze przez około 10 minut. Podać z ryżem oraz sosem ziołowym Winiary.

Opis przepisu:

Mięso zamarynowane w sosie ziołowym z dodatkiem gęstego jogurtu po upieczeniu jest delikatne i aromatyczne. Odpowiednio dobrane warzywa i dodatek sera sprawia, że pierś kurczaka podana z jasminowym ryżem staje się wykwintnym pysznym daniem, które zachwyca każdego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?