Babeczki z sałatką w majonezie

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 45 min

porcje: 9 porcji

Kto powiedział, że tradycyjna sałatka z warzywami i majonezem nie może być podana w nowej, ciekawej formie? Otóż to! Sprawdź przepis na babeczki z sałatką w majonezie, które zachwycą cię smakiem i zaskoczą chrupiącą miseczką z kruchej babeczki! To danie jest przeznaczone dla osób, które lubią proste przepisy i smak tradycyjnej kuchni. Babeczki z sałatką w  Majonezie Dekoracyjnym WINIARY możesz śmiało przygotować na świąteczną kolację!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę oraz pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Odsączone ostudzone warzywa, a także jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Po odsączeniu z zalewy odłóż 2 łyżki groszku do oddzielnej miseczki.
  2. Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 4 łyżkami majonezu. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
  3. Sałatkę przełóż do foremek z kruchego ciasta. Babeczki podawaj od razu po przełożeniu sałatki do foremek, dekorując je wcześniej na szczycie niewielką porcją majonezu i posiekanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.