Babeczki z sałatką w majonezie

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 9

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Babeczki

Przygotowanie:

  1. Marchewkę oraz pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Odsączone ostudzone warzywa, a także jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Po odsączeniu z zalewy odłóż 2 łyżki groszku do oddzielnej miseczki.
  2. Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 4 łyżkami majonezu. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
  3. Sałatkę przełóż do foremek z kruchego ciasta. Babeczki podawaj od razu po przełożeniu sałatki do foremek, dekorując je wcześniej na szczycie niewielką porcją majonezu i posiekanym szczypiorkiem.
  4. FOREMKI: Mąkę przesiać na stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli.Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek i wbić w niego zimne żółtka.Całość szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, którą należy owinąć folią spożywczą i następnie włożyć do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i powykrawać z niego okręgi, uformować foremki. Ponownie schłodzić w lodówce - tym razem około 30 minut. Babeczki przed pieczeniem delikatnie nakłuć widelcem. Piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 15 minut w 190-200 stopniach.

Opis przepisu:

Kto powiedział, że tradycyjna sałatka z warzywami i majonezem nie może być podana w nowej, ciekawej formie? Otóż to! Sprawdź przepis na babeczki z sałatką w majonezie, które zachwycą cię smakiem i zaskoczą chrupiącą miseczką z kruchej babeczki! To danie jest przeznaczone dla osób, które lubią proste przepisy i smak tradycyjnej kuchni. Babeczki z sałatką w  Majonezie Dekoracyjnym WINIARY możesz śmiało przygotować na świąteczną kolację!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?