Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przyrumień w garnku na oliwie.
  2. Całość zalej 11 l wody. Dodaj kostkę Bulionową WINIARY i Barszcz – koncentrat z przyprawami WINIARY. Dopraw świeżym tymiankiem.
  3. Na osobnej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek oraz pestki słonecznika i smaż, aż się lekko zarumienią. Dodaj odsączoną ciecierzycę z puszki i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i startą skórkę z cytryny.
  4. Zupę zdejmij z kuchenki. Odłóż 4 łyżki ciecierzycy z patelni, a resztę dodaj do zupy i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Przed podaniem zupy dodaj pozostałą sma- żoną cieciorkę (po łyżce na porcję) oraz – jeśli chcesz – wymieszaj z kozim twarożkiem lub nakładaj po łyżce serka bezpośrednio na każdy talerz.

Opis przepisu:

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny to propozycja na sycącą i smakowitą zupę. Wypróbuj niecodzienne połączenie barszczu, z ciecierzycą podsmażoną z pestkami słonecznika, pietruszką i skórką cytrynową! Przekonaj się, że barszcz może mieć wiele, apetycznych odmian. Tę wersję możemy śmiało polecić, jako jesienny zamiennik wiosennego chłodnika! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?