Barszcz z fasolą i ziemniakami
45min
Łatwy
1 opakowanie
1
Cebula
2
Ziemniaki
1
Marchewka
2 łyżek
Masło
1 puszka
Fasola biała konserwowa
1 łyżeczka
Majeranek
1 ząbek
Czosnek
1 Płaska łyżka
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
9.01 g
Węglowodany
28.87 g
Tłuszcze
6.46 g
Wartość energetyczna
246.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
30 min
Cebulę i obrane warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną cebulę. Kiedy zrobi się miękka, dodaj marchewkę i smaż jeszcze 3 min. Całość zalej 1 l wody. Dodaj majeranek, czosnek i ziemniaki.
Krok 2
10 min
Gotuj całość około 10 minut.
Krok 3
5 min
Dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary, a następnie – puszkę odsączonej białej fasoli. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Chcesz przyrządzić łatwą i tanią zupę? Barszcz z fasolą i ziemniakami to potrawa niedroga i idealna na każdą porę roku. Barszcz zachwyci się swoją lekkością i pożywnością, a miękkie warzywa sprawią, że zupa posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Całość przygotuj na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY, dodaj przyprawy, takie jak czosnek i majeranek, ponieważ dodadzą jej aromatu, który jeszcze bardziej pobudzi apetyt.
Komentarze 0