Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chcesz przyrządzić łatwą i tanią zupę? Barszcz z fasolą i ziemniakami to potrawa niedroga i idealna na każdą porę roku. Barszcz zachwyci się swoją lekkością i pożywnością, a miękkie warzywa sprawią, że zupa posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Całość przygotuj na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY, dodaj przyprawy, takie jak czosnek i majeranek, ponieważ dodadzą jej aromatu, który jeszcze bardziej pobudzi apetyt.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
30 min
Cebulę i obrane warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną cebulę. Kiedy zrobi się miękka, dodaj marchewkę i smaż jeszcze 3 min. Całość zalej 1 l wody. Dodaj majeranek, czosnek i ziemniaki.
Krok 2
10 min
Gotuj całość około 10 minut.
Krok 3
5 min
Dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary, a następnie – puszkę odsączonej białej fasoli. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
3
Cebulę i obrane warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną cebulę. Kiedy zrobi się miękka, dodaj marchewkę i smaż jeszcze 3 min. Całość zalej 1 l wody. Dodaj majeranek, czosnek i ziemniaki.
Krok 2
z
3
Gotuj całość około 10 minut.
Krok 3
z
3
Dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary, a następnie – puszkę odsączonej białej fasoli. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0