Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 min

porcje: 2 porcje

Szukasz nowego pomysłu na przygotowanie pysznej kanapki z pieczenią? Zobacz, co dla ciebie przygotowaliśmy! Taka wersja kanapki sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na posiłek lunchowy. Soczysta pieczeń wspaniale komponuje się z podsmażoną sałatą rzymską i słodko-kwaśnym sosem z miodu i octu. Dopełnieniem całości jest Sos Czosnkowy WINIARY, który doda odrobinę czosnkowej pikantności. Serdecznie polecamy!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.
  2. W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.
  3. Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
  4. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  5. Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.