Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
  2. Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.
  3. Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.
  4. Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.
  5. Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.

Opis przepisu:

Gorąca, sycąca i smaczna zupa w 30 minut? Kiedy nie masz czasu na długie gotowanie, sprawdź nasz przepis na szybki kapuśniak z młodą kapustą, pomidorami, cebulką podsmażoną na maśle i świeżym koperkiem. Dzięki kostce Rosołu drobiowego WINIARY przyprawianie będziesz mieć z głowy - kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami zyska od razu idealny smak i kuszący aromat! Zajadaj go ze smakiem z kromką pełnoziarnistego lub razowego pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • LN z R
    Ja radzę inaczej: zeszklić cebulę z czosnkiem na maśle, wsypać kapustę, zalać rospuszczoną kostką rosołową. Gotować. Przed końcem mieszam w 0,5 szkl wrzątku przecier, zalewam i konytuuję gotowanie smaczniej.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?