Zupa grochowa z pulpecikami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Pulpeciki

Przygotowanie:

  1. Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
  3. Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa i ziemniaki, gotuj 10 minut.
  4. Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj.
  5. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
  6. Mięso mielone połącz z cebulką, czosnkiem i jajkiem. Dobrze wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
  7. Zagotuj 1,5 l wody, posól. Uformuj małe pulpeciki i wrzucaj do wrzątku, gotuj przez około 10 minut.
  8. Pulpeciki odsącz i dodaj do zupy.
  9. Rozlej do talerzy i podaj z kromką chleba.

Opis przepisu:


Myślisz, że ugotowanie dobrze doprawionej zupy jest trudne? Albo zajmuje Ci za dużo czasu? Przepis na grochówkę z pulpecikami z mięsa mielonego z łopatki należy do tych prostszych pomysłów kulinarnych. Ponadto dzięki Zupie Grochowej Nasza Specjalność WINIARY znacznie skracamy czas przygotowania obiadu! Zawartość opakowania mieszamy z wodą, dodajemy do miękkich warzyw, a następnie do wywaru wrzucamy ugotowane pulpeciki. Gotowe! Grochówkę z pulpetami podawaj z kromkami chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?