Grochowa z kapustą i golonką

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
  2. Golonki oczyść, umyj i ugotuj w litrze wody z warzywami.
  3. Gdy golonki będą miękkie, wrzuć kapustę pokrojoną na drobno, gotuj 15 minut.
  4. Zupę grochową rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do kapusty. Gotuj razem 5 minut.
  5. Golonki przekrój na połowę.
  6. Zupę podaj z kawałkiem golonki, posyp majerankiem i pieprzem.

Opis przepisu:

Zupa grochowa z kapustą i golonką dzięki Zupie Grochowej Nasza Specjalność WINIARY jest nie tylko przepyszna, ale też banalnie łatwa w przygotowaniu! Chociaż grochówka jest kojarzona jako typowo żołnierska zupa, jest na tylko smaczna i pożywna, że możesz ją podawać całej rodzinie! Do każdej porcji włóż kawałeczek miękkiej, ugotowanej golonki i posyp grochówkę majerankiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • MISTAN
    Zupa wypas, a co na to żołądek i wątroba ? Ale jesstem smakoszem takich zup. niestety, bez względu na konsekwencje.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?