Żurek wigilijny

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz i ugotuj w 1 szklance wody do miękkości.
  2. Dwa opakowania Żurku Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1,5 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj aż do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj dalej przez 5 minut, często mieszając.
  3. Grzyby pokrój w paski. Dodaj je do zupy z wywarem z grzybów. Zagotuj.
  4. Na koniec dodaj śmietanę do smaku.

Opis przepisu:

Prosty i szybki w wykonaniu przepis na żurek wigilijny z suszonymi grzybami da Tobie i Twoim bliskim dużą przyjemność ze smakowania świątecznej zupy z grzybami na Boże Narodzenie! Jeżeli zależy Ci na gęstym żurku, przygotuj więcej suszonych grzybów i zagęść wigilijny żurek większą ilością śmietany. Podawaj gorący z natką pietruszki. I przygotuj się na prośby o dokładki!
Sprawdź także przepis na wigilijny barszcz czerwony z pierożkami >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?