Placuszki z kaszy jaglanej z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 41 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 41 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na oleju.
  3. Pieczarki umyj oczyść, zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Dodaj kostkę Bulionu pieczarkowego i duś do odparowania płynu. Dopraw Maggi i pieprzem, dodaj kaszę.
  4. Do zimnej kaszy z pieczarkami dodaj jajko, otręby i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku.
  5. Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj kaszę formując placuszki. Smaż na rumiano.
  6. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  7. Podaj z Sosem pieczarkowo-serowym Italia i surówką z białej kapusty z marchwią i jabłkiem.

Opis przepisu:

Placki z kaszy jaglanej, jajek, pieczarek i cebuli to przepis wart wypróbowania, jeżeli szukasz czegoś innego niż tradycyjne placki ziemniaczane z dodatkami. Usmażone na rumiany kolor, aromatyczne, podawane z Sosem Serowo-pieczarkowym Italia WINIARY oraz białą kapustą z marchwią i jabłuszkiem. Placki z kaszą jaglaną doprawiaj do smaku Przyprawą w płynie MAGGI i Twoimi ulubionymi ziołami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?