Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

4/5 4 12 5 1
4/5 4 12 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 12

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Krem

Przygotowanie:

  1. Ciasto - Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  3. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
  4. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
  5. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  6. Krem - Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.

Opis przepisu:

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym przyrządzamy z masy jajecznej z dodatkiem mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, żółtek, cukru, a także Majonezu dekoracyjnego WINIARY i skórki pomarańczowej. Do babeczek czekoladowo-pomarańczowych z kremem czekoladowym dodajemy także posiekaną gorzką czekoladę. Tak przygotowaną masę zapiekamy, a gdy babeczki czekoladowe będą już gotowe, każdą z nich dekorujemy kremem czekoladowym. Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym idealnie sprawdzą się podczas świątecznych spotkań z rodziną, gdzie każdemu możesz wręczyć mały podarunek od serca – na przykład słodką i uroczą babeczkę czekoladową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?