Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 12

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w ósemki.
  2. Majonez zmiksuj z kaparami, anchois i sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem.
  3. Jarmuż dokładnie umyj. Powycinaj twarde części i pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Śledzie opłucz zimną wodą, osusz i pokrój w paski.
  5. Cebulę posiekaj w piórka.
  6. Szczypiorek i koperek grubo posiekaj.
  7. Połącz wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z grubo mielonym pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem znakomicie łączy w sobie smak śledzia i świeżych wiosennych warzyw. Ziemniaczki, jarmuż i czerwona cebula w zestawieniu z majonezowym dressingiem z kaparów i anchois dadzą znakomite połączenie środkowoeuropejskich i śródziemnomorskich smaków. Przyrządź sałatkę i zachwyć się jej lekkością.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?