Pulpeciki w sosie pieczeniowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Pulpeciki

Dodatkowo

Sos

Do podania

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję przyprawy, jajko oraz bułkę tartą. Następnie masę wyrabiam dłońmi, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Z mięsnej masy formuję kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtaczam je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej, na którym smażę pulpeciki na niewielkim ogniu z każdej strony na brązowy kolor.
  2. Sos: Sos pieczeniowy jasny mieszam dokładnie z zimną wodą.
  3. Do pulpetów smażących się na głębokiej patelni wlewam sos pieczeniowy i mieszam. Pulpeciki duszę w sosie na niewielkim ogniu pod przykryciem ok. 10 minut lub dłużej do zgęstnienia sosu.
  4. Na talerz wykładam ugotowaną kaszę gryczaną, kładę pulpeciki, polewam całość sosem. Podaję z konserwowym ogórkiem.

Opis przepisu:

Takie pulpeciki wspaniale smakują zarówno z ryżem, kaszą czy makaronem. Składniki połączone są fenomenalnym Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY, dzięki czemu danie osiąga pełnie smaku. Pulpeciki w sosie pieczeniowy to szybka i smaczna propozycja obiadowa dla osób, które cenią niebanalne rozwiązania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?