Sałatka z kurczakiem, ananasem i grzankami razowymi

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 5

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do litra wody dodaj 2 kostki bulionowe i zagotuj.
  2. Do wrzącego bulionu włóż oczyszczony filet z kurczaka.
  3. Gotuj ok. 15 minut a następnie wyjmij i ostudź.
  4. Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  5. Kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Sałatę lodową porwij, dodaj ananasa i połowę kurczaka.
  6. Dodaj trochę dipu i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Wyłóż sałatę na duży talerz lub miskę, dołóż resztę kurczaka, posyp obficie grzankami i polej dipem.

Opis przepisu:

Przedstawiamy przepis na wyjątkową sałatkę z filetem z kurczaka, ananasem, grzankami razowymi i dipem jogurtowym na bazie Sosu czosnkowego WINIARY. Wyjątkowy smak zapewnia nie tylko wyrazista kompozycja składników, ale przede wszystkim kawałki piersi z kurczaka, gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?