Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

4/5 4 9 5 1
4/5 4 9 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
  2. Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
  3. Dodaj groszek.
  4. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.

Opis przepisu:


W prosty sposób możesz urozmaicić tradycyjną i lubianą sałatkę jarzynową. Wystarczy, że do warzyw gotowanych dodasz złocistą marynowaną dynię, która rozpływa się w ustach, i dojrzewające w słońcu suszone pomidory. Całą sałatkę warzywną z dynią podkreślisz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zyskasz nowy, interesujący smak, a sałatka warzywna z dynią z pewnością na stałe zagości w Twoim menu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?