1

2

Przepisy

Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 80 minut

porcje: 6 porcji


W prosty sposób możesz urozmaicić tradycyjną i lubianą sałatkę jarzynową. Wystarczy, że do warzyw gotowanych dodasz złocistą marynowaną dynię, która rozpływa się w ustach, i dojrzewające w słońcu suszone pomidory. Całą sałatkę warzywną z dynią podkreślisz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zyskasz nowy, interesujący smak, a sałatka warzywna z dynią z pewnością na stałe zagości w Twoim menu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
  2. Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
  3. Dodaj groszek.
  4. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: