Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 1 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki
  2. Przez max 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażamy krótko warzywa.
  3. Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i sosem wiosennym Winiary.

Opis przepisu:

Tajemniczo brzmiące pappardelle to włoski makaron (płaskie, długie i szerokie wstążki), który powinno się podawać na dużym talerzu z wyłożonymi na wierzchu dodatkami. Zainspirowaliśmy się włoską kuchnią i stworzyliśmy przepis na nieco inne pappardelle – z cukinii i marchewki, podawane z wędzonym łososiem i Sosem wiosennym z koperkiem WINIARY. Aby pappardelle z cukinii i marchewki wyszło idealne, warzywa obieraj szeroką obieraczką – ostrożnie, aby wstążki były jak najdłuższe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?