Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy.
  2. Papryki myjemy i kroimy w plastry.Polewamy je oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
  3. Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle.Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
  4. Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko.Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.Smacznego ;)

Opis przepisu:

Pyszna zupa która rozgrzeje każdego, zwłaszcza w czasie mrozów. Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem jest niezwykle sycąca i aromatyczna. Zobacz, jak stworzyć danie z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób lubiących zupę pomidorową!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?