Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
  4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
  5. Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.
  6. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem

Opis przepisu:

Sos śmietanowy z pieczarkami to wyjątkowy dodatek do wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, a bazę wspaniałego smaku tworzy Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY. Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką sprawi, że Twoje dania nabiorą oryginalnego charakteru a czas na jego przygotowanie to zaledwie kilka chwil!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?