Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos do makaronu z mięsem mielonym i pieczarkami to świetna baza, z której wyczarujesz spaghetti, a po dodaniu kilku przypraw i ziół – danie azjatyckie z ryżem. Sos pomidorowy WINIARY sprawia, że danie nabiera ciekawej konsystencji i idealnie komponuje się z różnymi rodzajami makaronów.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do garnka na rozpuszczone masło, dusimy na wolnym ogniu do chwili, aż pieczarki puszczą sok. Doprawiamy szczyptą soli.
Krok 2
10 min
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Dorzucamy czosnek.
Krok 3
15 min
Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na drobnych oczkach.Dodajemy partiami do podsmażonej cebuli, smażymy do chwili, aż zmieni ono kolor na jasnobrązowy.
Krok 4
2 min
Podlewamy białym winem i smażymy na wolnym ogniu mniej więcej 1,5 minuty.
Krok 5
5 min
Sos Winiary mieszamy dokładnie w 200 ml wody. Wlewamy do mięsa.
Krok 6
33 min
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wrzucamy odsączone na sicie pieczarki i dusimy jeszcze kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
6
Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do garnka na rozpuszczone masło, dusimy na wolnym ogniu do chwili, aż pieczarki puszczą sok. Doprawiamy szczyptą soli.
Krok 2
z
6
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Dorzucamy czosnek.
Krok 3
z
6
Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na drobnych oczkach.Dodajemy partiami do podsmażonej cebuli, smażymy do chwili, aż zmieni ono kolor na jasnobrązowy.
Krok 4
z
6
Podlewamy białym winem i smażymy na wolnym ogniu mniej więcej 1,5 minuty.
Krok 5
z
6
Sos Winiary mieszamy dokładnie w 200 ml wody. Wlewamy do mięsa.
Krok 6
z
6
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wrzucamy odsączone na sicie pieczarki i dusimy jeszcze kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0