Sałatka z pasternaku

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 1

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do rondelka włożyć pasternak, ugotować, następnie obrać.
  2. Jabłka i pasternak pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  3. Majonez wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku.
  4. Sosem majonezowym zalać pasternak, posypać żurawiną.

Opis przepisu:

Wszyscy znamy powiedzenie: figa z makiem z pasternakiem! A pasternak w kuchni to warzywo zapomniane, ale przecież bardzo smaczne i warte naszej uwagi. Jeśli nigdy go nie próbowałaś, to najwyższy czas przygotować prostą i pożywną sałatkę z pasternaku. Dodatek jabłek i żurawiny osłodzi sałatkę, natomiast sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY połączy wszystkie składniki w aksamitną całość.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?