Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łodygi selera obrać, pokroić na 10 cm kawałki.
  2. Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
  3. Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
  4. Selery wyłożyć na półmisek.
  5. Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.

Opis przepisu:

Seler naciowy jest warzywem, które z chęcią chrupiemy na surowo, dodajemy do zielonych koktajli lub jako składnik do warzywnych potrawek. Ale czy wiesz, że smakuje on równie dobrze podawany z bułką tartą na ciepło? Seler naciowy z masłem i tartą bułką jest świetnym dodatkiem do obiadów. Wypróbuj nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?