Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny dodatek do obiadu, czyli marchewka w śmietanie. Co sprawia, że jest doskonała w smaku? To, że gotujemy ją w wodzie z dodatkiem cukru i oliwy, a następnie dusimy ją w kremowym dodatku mąki i śmietany. Marchewkę w śmietanie duś bez pokrywki, tak aby cały płyn odparował, a marchewka zrobiła się gęsta. Ciepła marchewka w śmietanie to idealny dodatek do dań z mięsem drobiowym.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Marchewkę umyć,obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru i oliwy, ugotować do miękkości.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Max
Przepis fatalny, kwaśna śmietanę lepiej zamienić na słodką
Winiary
Expert
Na kwaśną śmietanę faktycznie warto uważać, bo może być kapryśna. Jeśli chcesz, możesz ją zamienić na słodką – wtedy przyda się więcej przypraw, żeby taki dodatek pasował do dań wytrawnych.
Komentarze 1