Karkówka z ananasem, cebulą i porem

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę kroję na plastry, a następnie posypuję każdy z nich przyprawą do grilla, solą i pieprzem.
  2. Następnie przekładam karkówkę do miski, posypuję Ziarenkami Smaku i papryką ostrą połączoną z papryka słodką.
  3. Mięso polewam sosem sojowym i olejem.
  4. Następnie dokładnie mieszam, aby mięso połączyło się z przyprawami, po czym przekładam je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
  5. Plastry karkówki przykrywam plastrami ananasa.
  6. Cebulę wraz z porem drobno kroję, a następnie układam w naczyniu żaroodpornym na warstwie ananasów.
  7. Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C i piekę przez 45 minut, po czym nakładam danie na talerz.

Opis przepisu:

Karkówka jest mięsem, które w miarę często pojawia się na naszych stołach. Warto zatem wypróbować różne przepisy, aby mięso to nie znudziło nam się zbyt szybko. Karkówka z ananasem, cebulą i porem jest jednym z tych oryginalnych i niecodziennych przepisów, które urozmaicą mięsny obiad. Wieprzowina doprawiona Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, zapieczona z ananasem i porem tworzy aromatyczne połączenie, któremu trudno się oprzeć!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?