1

2

Przepisy

Sernik z ciepłymi lodami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

Dobroci dla dzieci- taki serniczek każdemu posmakuje

składniki:

Liczba porcji:

Biszkopt:

Masa:

Przygotowanie:

  1. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie 25/36.
  2. Masa: Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.
  3. Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.
  4. Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.
  5. Podane ciasto.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: