1

2

Przepisy

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 200 minut

porcje: 4 porcje

Delikatne duszone mięsko wieprzowe.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, miodem, octem, imbirem i przyprawami.
  2. Marynatą pokryć mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
  3. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na odrobinie oleju z każdej strony.
  4. Do zrumienionego mięsa dodać marynatę, w której się marynowało i wlać 1 szklankę wody.
  5. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: