Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, miodem, octem, imbirem i przyprawami.
  2. Marynatą pokryć mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
  3. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na odrobinie oleju z każdej strony.
  4. Do zrumienionego mięsa dodać marynatę, w której się marynowało i wlać 1 szklankę wody.
  5. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Opis przepisu:

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie to nic innego jak delikatne duszone mięso wieprzowe w aromatycznej odsłonie. Przygotuj marynatę z oleju, miodu, czosnku, imbiru i przypraw, a następnie natrzyj nią mięso. Najtrudniejsze za Tobą! Teraz wystarczy odstawić mięso do lodówki, aby przeszło marynatą, a po tym czasie gotować na małym ogniu do miękkości. Proste, a niezwykle smaczne danie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?