Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdy filet z kurczaka (podwójny dzielimy na połowę) rozbijamy cieniutko, przyprawiamy Jarzynką i pieprzem. Z jednego brzegu układamy kilka słupków żółtego sera oraz kilka paseczków papryki.
  2. Zwijamy roladki. Każdą panierujemy w jajku oraz bułce tartej.
  3. Smażymy na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
  4. Podajemy gorące. Smacznego.

Opis przepisu:

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem mogą pojawić się na Twoim stole nie tylko od święta. Chrupiąca panierka ukrywa prawdziwie niebiańskie nadzienie – słodką paprykę i ser żółty. A wszystko to w towarzystwie fileta z kurczaka. Nie zapomnij o doprawieniu dania Przyprawą JARZYNKA WINIARY, by stało się ono jeszcze bardziej aromatyczne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?