Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Devolay z żółtym serem

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Pierś Z Kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
100 g
Ser żółty
4 łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
4 
Jajko
200 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
300 g
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
818.43 kcal
Tłuszcze
21.63 g
Białko
61.9 g
Węglowodany
93.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
10 min
Umyte i wysuszone piersi z kurczaka dzielimy na porcje (ok. 150 g jedna) rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Na środek nakładamy ser żółty i koncentrat pomidorowy lub ketchup i zawijamy, najpierw boki, tak aby powstały rulony.
Krok 3
5 min
Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 4
10 min
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 5
2 min
Po usmażeniu najlepiej wyłożyć na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar oleju.
Devolay z żółtym serem

Krok 1 z 5

Umyte i wysuszone piersi z kurczaka dzielimy na porcje (ok. 150 g jedna) rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem.

Devolay z żółtym serem

Krok 2 z 5

Na środek nakładamy ser żółty i koncentrat pomidorowy lub ketchup i zawijamy, najpierw boki, tak aby powstały rulony.

Devolay z żółtym serem

Krok 3 z 5

Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Devolay z żółtym serem

Krok 4 z 5

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Devolay z żółtym serem

Krok 5 z 5

Po usmażeniu najlepiej wyłożyć na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar oleju.

Jeśli znudziła Ci się już klasyczna pierś z kurczaka, może skusi Cię nasza propozycja! Devolay z żółtym serem to chrupiący kotlet drobiowy, który w środku ma pyszny, ciągnący się żółty ser, a na wierzchu smaczną, chrupiącą skórkę. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika