składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
- Kapustę (ilość wg uznania) poszatkować, ułożyć ją na talerzu (można ją zastąpić sałatą).
- Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na kapuście.
- Pomidora pokroić w półplasterki i ułożyć między jajkami.
- Całość posypać pokrojoną w piórka cebulą, oprószyć solą i pieprzem.
- Majonez wymieszać z serkiem (ja dałam czosnkowy) i kefirem. Sosem polać sałatkę.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisJeśli uwielbiasz jajka pod każdą postacią, to koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z pomidorów i jajek. Jest to ciekawa propozycja na szybką przekąskę z jajkiem w roli głównej. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, pomidora, cebuli czerwonej, kapusty pekińskiej, serka śmietankowego oraz Majonezu dekoracyjnego WINIARY. Warzywa i jajka kroisz na mniejsze cząstki, kapustę szatkujesz i wszystko układasz na przemian na talerzu lub półmisku. Na koniec łączysz serek śmietankowy z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i sałatka gotowa!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?