
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z boczniakami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 z 7
Położyć na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.
Krok 3 z 7
Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
Krok 4 z 7
Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.
Krok 5 z 7
Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6 z 7
3 łyżki oleju dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.
Krok 7 z 7
Sosem polać sałatkę.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0