Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z boczniakami

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 dag
Boczniaki
1 
Jajko
1 trochę
Mąka pszenna
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
2 liści
Kapusta pekińska
1 
Pomidory
0.25 
Czerwona cebula
1 łyżka
Miód
1 łyżeczka
Ocet balsamiczny
1 łyżeczka
Musztarda
4 łyżeczek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.25 g
Węglowodany
23.46 g
Tłuszcze
17.13 g
Wartość energetyczna
263.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2
10 min
Położyć na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.
Krok 3
3 min
Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
Krok 4
5 min
Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.
Krok 5
5 min
Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
3 łyżki oleju dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.
Krok 7
1 min
Sosem polać sałatkę.
Sałatka z boczniakami

Krok 1 z 7

Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.

Sałatka z boczniakami

Krok 2 z 7

Położyć na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.

Sałatka z boczniakami

Krok 3 z 7

Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.

Sałatka z boczniakami

Krok 4 z 7

Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.

Sałatka z boczniakami

Krok 5 z 7

Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.

Sałatka z boczniakami

Krok 6 z 7

3 łyżki oleju dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.

Sałatka z boczniakami

Krok 7 z 7

Sosem polać sałatkę.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika