Sałatka z boczniakami
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.25 g
Węglowodany
23.46 g
Tłuszcze
17.13 g
Wartość energetyczna
263.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2
10 min
Położyć na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.
Krok 3
3 min
Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
Krok 4
5 min
Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.
Krok 5
5 min
Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
3 łyżki oleju dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.
Krok 7
1 min
Sosem polać sałatkę.
Wykonaj bardzo smaczną i prostą sałatkę z boczniakami. Przygotuj kapustę pekińską, cebulkę, pomidorka i pokrój je w odpowiednie wielkości. Boczniaki obtocz w mące, jajku i bułce tartej, a następnie podsmaż na złoty kolor z dwóch stron. Wykonaj sos z oleju, octu, miodu i musztardy. Na sałatkę połóż pokrojone, chłodne już grzyby i polej aromatycznym sosem. Przepysznie, szybko i łatwo! Wykonaj smakowitą sałatkę z boczniakami.
Komentarze 0