Szaszłyki z cukinią i papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki należy obrać. Wykorzystujemy tylko główki.
  2. Cukinie dobrze płuczemy, kroimy na grubsze plastry i dzielimy jeszcze na pół.
  3. Paprykę płuczemy, wybieramy pestki znowu płuczemy. I kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Cebulki małe obieramy z łupinek i płuczemy.
  5. Piersi z kurczaka płuczemy, oczyszczamy z błon, kroimy w większą kostkę.
  6. Pierś z kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia.
  7. Boczek kroimy na mniejsze kawałki ( najlepiej kwadraty).
  8. Nabijamy składniki na duże wykałaczki według uznania.
  9. Całość posypujemy jeszcze przyprawą do mięsa. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 - 30 minut. Pamiętając aby w międzyczasie odwórcić. Podajemy na ciepło.

Opis przepisu:

Szaszłyki z cukinią i papryką przyrządzamy tradycyjnie – na patyki nabijamy kawałki warzyw i mięsa: paprykę, cebulkę, pieczarki, cukinię, boczek i pierś z kurczaka. Szaszłyki z cukinią i papryką posypujemy przed pieczeniem przyprawą do mięsa, a podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?