Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 godz. 15 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień

  • Porcje 6

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Farsz pieczarkowy: pieczarki obrane, pokrojone na mniejsze części, lekko podgotowane doprawić solą i pieprzem.
  2. Mięso wypłukać, naciąć w nim kieszonkę i napełnić farszem pieczarkowym.
  3. Możemy mięso spiąć wykałaczką (dużą), żeby farsz nie wypłynął. Obtaczamy w przyprawach i odstawiamy na noc.
  4. Mięso wkładamy do brytfanki. Wlewamy trochę wody i dodajemy tłuszcz. Brytfanę ustawiamy na średnim gazie i duśimy pod przykryciem. Dwu kilogramowa karkówka jest gotowa po około dwóch godzinach.

Opis przepisu:

Soczyste mięso duszonej karkówki połączone z przepysznym pieczarkowym farszem. Pycha! Wykonaj prosty farsz, a następnie wypełnij nim wcześniej zrobioną kieszeń w karkówce i zepnij wykałaczką. Gdy karkówka przejdzie już aromatycznym zapachem pieczarek, wstaw ją do piekarnika podlewając odrobinką wody i piecz do miękkości. Karkówka duszona, nadziewana pieczarkami jest świetnym pomysłem na obiad w towarzystwie ziemniaczków z wody. Przekonaj się już dziś!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?