Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

0
625 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Karkówka
20 dag
Pieczarki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
63.53 g
Węglowodany
1.44 g
Tłuszcze
19.18 g
Wartość energetyczna
448.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

625 min
Krok 1
10 min
Farsz pieczarkowy: pieczarki obrane, pokrojone na mniejsze części, lekko podgotowane doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Mięso wypłukać, naciąć w nim kieszonkę i napełnić farszem pieczarkowym.
Krok 3
5 min
Możemy mięso spiąć wykałaczką (dużą), żeby farsz nie wypłynął. Obtaczamy w przyprawach.
Krok 4
480 min
Odstawiamy na noc.
Krok 5
120 min
Mięso wkładamy do brytfanki. Wlewamy trochę wody i dodajemy tłuszcz. Brytfanę ustawiamy na średnim gazie i duśimy pod przykryciem. Dwu kilogramowa karkówka jest gotowa po około dwóch godzinach.
Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Krok 1 z 5

Farsz pieczarkowy: pieczarki obrane, pokrojone na mniejsze części, lekko podgotowane doprawić solą i pieprzem.

Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Krok 2 z 5

Mięso wypłukać, naciąć w nim kieszonkę i napełnić farszem pieczarkowym.

Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Krok 3 z 5

Możemy mięso spiąć wykałaczką (dużą), żeby farsz nie wypłynął. Obtaczamy w przyprawach.

Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Krok 4 z 5

Odstawiamy na noc.

Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

Krok 5 z 5

Mięso wkładamy do brytfanki. Wlewamy trochę wody i dodajemy tłuszcz. Brytfanę ustawiamy na średnim gazie i duśimy pod przykryciem. Dwu kilogramowa karkówka jest gotowa po około dwóch godzinach.

Soczyste mięso duszonej karkówki połączone z przepysznym pieczarkowym farszem. Pycha! Wykonaj prosty farsz, a następnie wypełnij nim wcześniej zrobioną kieszeń w karkówce i zepnij wykałaczką. Gdy karkówka przejdzie już aromatycznym zapachem pieczarek, wstaw ją do piekarnika podlewając odrobinką wody i piecz do miękkości. Karkówka duszona, nadziewana pieczarkami jest świetnym pomysłem na obiad w towarzystwie ziemniaczków z wody. Przekonaj się już dziś!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika