Deser mrowisko

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 20

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto:

Syrop:

Przygotowanie:

  1. Jajka wybić do miski i zmiksować. Wsypać stopniowo mąkę oraz szczyptę soli. Mieszać do momentu połączenia składników, a następnie bardzo dokładnie zagnieść.
  2. Odstawić na 30 minut.
  3. Ciasto rozwałkować bardzo cieniutko i wykrawać kawałeczki.
  4. Wrzucić do garnuszka do rozgrzanego oleju i smażyć z obu stron. Syrop: Do garnuszka wrzucić masło, następnie wodę, miód oraz cukier.
  5. Wymieszać i podgotować. Układać w formie mrowiska. Pierwsza warstwa, syrop, troszkę maku i rodzynki, kolejna warstwa itd.

Opis przepisu:

Jeśli w kuchennej szafce masz niewiele składników, a masz ochotę na coś słodkiego, deser mrowisko będzie idealnym rozwiązaniem. Samo ciasto przygotujesz z mąki i z jajek, usmażysz je na gorącym tłuszczu, jak faworki. Do tego słodki syrop, mak, rodzynki i niebanalny deser gotowy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?