Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jakie mięso dodać do rosołu?

Jakie mięso dodać do rosołu?

Rosół można przygotować na bazie wielu rodzajów mięsa: kurczaka, wołowiny, indyka, gęsi, kaczki. Ważne, aby używane kawałki mięsa były dość tłuste.
Jagna klub banner desktop

Graj w Klubie Pomagania i Niemarnowania

Sprawdź

Najlepsze mięso na rosół

Najbardziej aromatyczny będzie rosół przygotowany z mięs mieszanych, np. drobiowo-wołowy.

Do rosołu dodaj mięso:

  • porcję rosołową, czyli korpus, udka i skrzydełka kurczaka, 
  • ok. 400 gramów mięsa wołowego (np. szponder, łata, mostek lub karkówka),
  • szyję indyka. 

Niektórzy dodają także kurze podroby: serca lub żołądki.
Taka mieszanka mięs sprawi, że Twój rosół będzie intensywny, głęboki w smaku i aromatyczny. Pamiętaj, aby do rosołu dodawać mięso świeże lub dobrze rozmrożone oraz dokładnie umyte.

Polecane przepisy

Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka

2 godz 15 min Łatwy
Domowy rosół z wołowiny

Domowy rosół z wołowiny

2 godz 40 min Łatwy
Zupa ogórkowa na rosole

Zupa ogórkowa na rosole

54 min Łatwy
Zupa z zielonym groszkiem

Zupa z zielonym groszkiem

56 min Łatwy
Zupa wiosenna

Zupa wiosenna

37 min Łatwy
Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

33 min Łatwy
Zobacz więcej przepisów

Polecane artykuły

rosół
Jak ugotować dobry rosół?
klarowny rosół
3 sposoby na wyklarowany rosół
bulion w słoiczkach Winiary
Najprostszy sposób na dobry bulion!
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu