Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Rosół można przygotować na bazie wielu rodzajów mięsa: kurczaka, wołowiny, indyka, gęsi, kaczki. Ważne, aby używane kawałki mięsa były dość tłuste.

Najlepsze mięso na rosół

Najbardziej aromatyczny będzie rosół przygotowany z mięs mieszanych, np. drobiowo-wołowy.

Do rosołu dodaj mięso:

  • porcję rosołową, czyli korpus, udka i skrzydełka kurczaka, 
  • ok. 400 gramów mięsa wołowego (np. szponder, łata, mostek lub karkówka),
  • szyję indyka. 

Niektórzy dodają także kurze podroby: serca lub żołądki.
Taka mieszanka mięs sprawi, że Twój rosół będzie intensywny, głęboki w smaku i aromatyczny. Pamiętaj, aby do rosołu dodawać mięso świeże lub dobrze rozmrożone oraz dokładnie umyte.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty