Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suszenie grzybów może odbywać się na kilka sposobów.

Do najpopularniejszych należą:

  • suszenie w piekarniku,
  • suszenie w specjalnej suszarce do grzybów,
  • suszenie grzybów na płaskiej powierzchni
  • suszenie grzybów nawleczonych na nitkę.

Suszenie w piekarniku trwa kilka godzin i odbywa się w ok. 40° C, na termoobiegu, przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Suszarka do grzybów zapewnia duży komfort dzięki ustawieniu odpowiedniego programu.

Natomiast suszenie tradycyjne – na blasze lub na nitce zawieszonej na wysokości –  jest długotrwałe, ale sprawia, że przez długi czas w całym domu roznosi się aromatyczny zapach grzybów. 

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty