Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jak suszyć grzyby

Jak suszyć grzyby - poznaj niezawodne sposoby

Suszenie grzybów może odbywać się na kilka sposobów.

Do najpopularniejszych należą:

  • suszenie w piekarniku,
  • suszenie w specjalnej suszarce do grzybów,
  • suszenie grzybów na płaskiej powierzchni
  • suszenie grzybów nawleczonych na nitkę.

Suszenie w piekarniku trwa kilka godzin i odbywa się w ok. 40° C, na termoobiegu, przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Suszarka do grzybów zapewnia duży komfort dzięki ustawieniu odpowiedniego programu.

Natomiast suszenie tradycyjne – na blasze lub na nitce zawieszonej na wysokości –  jest długotrwałe, ale sprawia, że przez długi czas w całym domu roznosi się aromatyczny zapach grzybów. 

Polecane przepisy

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

1 godz 25 min Średni
Sos kurkowy

Sos kurkowy

35 min Łatwy
Jesienna zupa grzybowa

Jesienna zupa grzybowa

1 godz 12 min Średni
Zobacz więcej przepisów
Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Grzybowa ZwZ WINIARY
Zupa grzybowa na 5 sposobów
Przyprawa grzybowa – jak przygotować, jakie dania doprawiać? ZWZ WINIARY
Przyprawa grzybowa – jak przygotować, jakie dania doprawiać?
Jak prawidłowo oczyścić kurki?
Jak czyścić kurki?
Czy pieczarki trzeba obierać i jak to robić porady
Czy pieczarki trzeba obierać i jak to robić?
Jak przyrządzić i jeść grzyby shimeji? porady
Jak przyrządzić i jeść grzyby shimeji?
Zobacz więcej porad
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu