Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosty i szybki w wykonaniu przepis na żurek wigilijny z suszonymi grzybami da Tobie i Twoim bliskim dużą przyjemność ze smakowania świątecznej zupy z grzybami na Boże Narodzenie! Jeżeli zależy Ci na gęstym żurku, przygotuj więcej suszonych grzybów i zagęść wigilijny żurek większą ilością śmietany. Podawaj gorący z natką pietruszki. I przygotuj się na prośby o dokładki!
Grzyby namocz i ugotuj w 1 szklance wody do miękkości.
Krok 2
10 min
Dwa opakowania Żurku Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1,5 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj aż do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj dalej przez 5 minut, często mieszając.
Krok 3
5 min
Grzyby pokrój w paski. Dodaj je do zupy z wywarem z grzybów. Zagotuj.
Krok 4
5 min
Na koniec dodaj śmietanę do smaku.
Krok 1
z
4
Grzyby namocz i ugotuj w 1 szklance wody do miękkości.
Krok 2
z
4
Dwa opakowania Żurku Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1,5 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj aż do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj dalej przez 5 minut, często mieszając.
Krok 3
z
4
Grzyby pokrój w paski. Dodaj je do zupy z wywarem z grzybów. Zagotuj.
Krok 4
z
4
Na koniec dodaj śmietanę do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0