Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wielbicielom zup polecamy sięgnąć po warzywo popularne zwłaszcza w okresie zimowym. Jest nim jarmuż, który nada potrawie niepowtarzalnego wyglądu, a także smaku. Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę, która powstała na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Skomponuj swoją zupę z jarmużu .
Jak zrobić zupę z jarmużu ? Marchewkę, cebulę, pół selera i 300 gramów ziemniaków obierz i pokrój w kostkę. Szklankę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY zagotuj wraz z dwiema szklankami wody, dodaj pokrojone warzywa. Pokrój na drobne kawałki jarmuż i dodaj do reszty składników. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Do 3 łyżek śmietany dodaj łyżeczkę mąki pszennej i starannie wymieszaj. Wlej do zupy, dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, przypraw solą i pieprzem w odpowiadającej ci ilości. Zagotuj całość – i już, zupa z jarmużu gotowa do serwowania! Prawda, że proste?
Choć jarmuż cieszy się doskonałą opinią dietetyków, bo zawiera sporo witamin i mikroelementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, pomysłów na jego wykorzystanie nie ma zbyt wiele. Przepis na zupę z jarmużu to szybki i łatwy sposób na włączenie tego warzywa do swojej diety. Z pewnością warto to zrobić.
Komentarze 0