Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa z jarmużu

Zupa z jarmużu

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  dag
Jarmuż
30  dag
Ziemniaki
0.5 
Seler naciowy
1 
Marchewka
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
1  łyżeczka
Mąka pszenna
3  łyżek
Śmietana
1  kostka
WINIARY Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.55 g
Węglowodany
32.44 g
Tłuszcze
4.28 g
Wartość energetyczna
183.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wielbicielom zup polecamy sięgnąć po warzywo popularne zwłaszcza w okresie zimowym. Jest nim jarmuż, który nada potrawie niepowtarzalnego wyglądu, a także smaku. Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę, która powstała na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Skomponuj swoją zupę z jarmużu .

Jak zrobić zupę z jarmużu ? Marchewkę, cebulę, pół selera i 300 gramów ziemniaków obierz i pokrój w kostkę. Szklankę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY zagotuj wraz z dwiema szklankami wody, dodaj pokrojone warzywa. Pokrój na drobne kawałki jarmuż i dodaj do reszty składników. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Do 3 łyżek śmietany dodaj łyżeczkę mąki pszennej i starannie wymieszaj. Wlej do zupy, dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, przypraw solą i pieprzem w odpowiadającej ci ilości. Zagotuj całość – i już, zupa z jarmużu gotowa do serwowania! Prawda, że proste?

Choć jarmuż cieszy się doskonałą opinią dietetyków, bo zawiera sporo witamin i mikroelementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, pomysłów na jego wykorzystanie nie ma zbyt wiele. Przepis na zupę z jarmużu to szybki i łatwy sposób na włączenie tego warzywa do swojej diety. Z pewnością warto to zrobić.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    25 min
    2 szklanki wody i szklankę bulionu zagotować, dodać obrany, pokrojony seler, marchew, cebulę i ziemniaki.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie dodać pokrojony na drobne kawałki jarmuż.
  • Krok 3

    0 min
    Gotować do miękkości.
  • Krok 4

    5 min
    Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą,dodać drobno posiekany czosnek, przyprawić do smaku, zagotować.
Zupa z jarmużu

Krok 1 z 4

2 szklanki wody i szklankę bulionu zagotować, dodać obrany, pokrojony seler, marchew, cebulę i ziemniaki.

Zupa z jarmużu

Krok 2 z 4

Następnie dodać pokrojony na drobne kawałki jarmuż.

Zupa z jarmużu

Krok 3 z 4

Gotować do miękkości.

Zupa z jarmużu

Krok 4 z 4

Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą,dodać drobno posiekany czosnek, przyprawić do smaku, zagotować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z ziemniaków i fasoli

    Sałatka z ziemniaków i fasoli

    50 min Łatwy
  • Zupa koperkowa z ryżem

    Zupa koperkowa z ryżem

    25 min Łatwy
  • Zupa koperkowa na skrzydełkach

    Zupa koperkowa na skrzydełkach

    53 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu